Perilex aansluiten

Zwaardere apparaten veilig aansluiten? Laat een Perilex aansluiten in uw woning of bedrijfspand. Precies Techniek B.V. staat voor u klaar in Almere en omgeving. Bel gerust voor meer informatie of voor een afspraak 085 - 106 15 89.

Lees hieronder wat een Perilex aansluiten inhoudt. Wij hebben een flexibele planning en staan als elektricien in Almere altijd voor u klaar.

Wanneer Perilex stekker aansluiten nodig?

Als het vermogen van uw apparaten groter is dan 3.86 KWh, dan is een Perilex stekker nodig. Hierbij kunt u denken aan elektrische kookplaten (inductie kookplaat), sauna’s, maar natuurlijk ook zware machines die in de bouw worden gebruikt. Het vermogen van een apparaat kunt u op het apparaat zelf vinden. Vaak wordt er aangegeven tot hoeveel Watt het apparaat gaat en op hoeveel Volt het apparaat werkt. Zo kunt u uitrekenen of een Perilex stekker nodig is.

Verschil Perilex en reguliere stekker

Een gewone stekker werkt prima voor reguliere huishoudelijke apparatuur, zoals afwasmachines, ovens en magnetrons. Wordt een reguliere stekker gebruikt voor apparaten met een te groot vermogen dan kan het elektriciteitsnetwerk overbelast raken en kortsluiting ontstaan. Een Perilex stekker wordt aangesloten op een 2- of 3-fase elektra aansluiting en heeft daardoor vier poten in plaats van twee, zoals een regulier stopcontact.

3 fase aansluiting

Een 2-fase of 3-fase aansluiting is nodig voor de aansluiting van zwaardere apparaten, waar dus ook een Perilex stekker voor nodig is. Bij een 3-fase elektriciteitsaansluiting wordt de stroom verdeeld over meerdere fasen, zodat de draden niet overbelast raken.

Hoe Perilex aansluiten?

Het volgende moet gecheckt worden alvorens een Perilex stekker aangesloten kan worden:

  1. Is er een kookgroep of drie-fase aansluiting in de groepenkast?
  2. Is er genoeg stroomtoevoer bij het stopcontact?
  3. Is er spanning aanwezig?
  4. Is er stroomafvoer aanwezig?
  5. Is er een aardedraad in het stopcontact?

Indien bovenstaande vragen met “ja” zijn beantwoord, dan kunt u beginnen met de aansluiting. Uiteraard moet u voordat u echt begint eerst de spanning uitschakelen.

Wilt u meer hulp met de aansluiting, dan kunt u ons altijd bellen: 085 - 106 15 89. Ook wanneer u de hele installatie aan een elektricien wilt overlaten, dan kunt u contact met ons opnemen. Bel gerust of vul ons contactformulier in.