Krachtstroom aanleggen in Almere

Wilt u bedrijfsmatig zware machines gaan gebruiken, overstappen op inductie koken of gebruik gaan maken van een jacuzzi? Dan verbruikt u binnenkort meer energie dan de gemiddelde gebruiker. In Almere helpt Precies Techniek B.V. u graag bij het aanleggen van krachtstroom of een 3-fasenaansluiting. U kunt contact met ons opnemen via 085 - 106 15 89 en het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Almere

De benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak in dezelfde context gebruikt. Toch betekenen ze niet precies hetzelfde. Krachtstroom wordt in principe alleen gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het praktisch altijd over een 3-fasen aansluiting als het begrip krachtstroom ter sprake komt.

Met een 3-fasen aansluiting wordt u drie keer voorzien van 25 ampère stroom (dit is de stroomsterkte). Daardoor ontvangt uw groepenkast niet de gewoonlijke 230 volt maar drie maal 230 volt aan elektrische spanning. Vanwege die extra spanning kunt u apparaten gebruiken die een hogere energiebehoefte hebben.

Denk bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een laadpaal of een inductiekookplaat. Deze apparaten zorgen voor overbelasting wanneer ze gewoon op 1-fase aansluiting worden aangesloten. Maar omdat de stroom nu over 3 fasen wordt verdeeld is dat niet het geval.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting is nodig als u hele zware machines wilt gaan gebruiken. Deze apparaten zijn niet alleen grotere verbruikers, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De 230 volt die door huishoudelijke apparaten wordt gebruikt is voor deze machines niet genoeg.

Bij krachtstroom wordt een spanning van 400 volt gecreëerd. Om dat mogelijk te maken zullen we uw groepenkast hierop aan moeten passen. Pas als dat in orde is kunt u de zware machines in gebruik nemen.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Almere?

Naast een elektricien bent u voor een 3-fasen aansluiting of krachtstroom ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar kunt u het verzwaren van uw aansluiting aanvragen. Hierbij is het wel cruciaal dat de groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

Is dat nog niet het geval dan kunnen we deze voor u plaatsen. Even als het speciale Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten die voor apparaten die op een krachtstroom of 3-fasen aansluiting draaien noodzakelijk zijn. Dat type stekkersysteem zorgt ervoor dat de stroom uit de verschillende fasen evenredig verdeeld wordt.

Contact met Precies Techniek B.V. voor krachtstroom aanleggen in Almere

Zou u graag zo’n 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten realiseren? Of heeft u nog twijfels over de meest geschikte aansluiting voor uw situatie? In Almere helpt Precies Techniek B.V. u. Ook met meer uitleg.

Wij maken graag uw nieuwe aansluiting in orde en ontfermen ons over alle benodigdheden. Of het nou gaat om een 3-fasen, een krachtstroom of een 2-fasen aansluiting. We zijn te bereiken op 085 - 106 15 89 en via het contactformulier.