Groepenkast Almere

Wilt u een groepenkast uitbreiden of laten vervangen in Almere? Wellicht heeft u kortgeleden nieuwe elektrische apparaten gekocht of is uw huidige exemplaar al redelijk op leeftijd. Allebei zijn het goede redenen om de groepenkast aan te pakken.

En daar kunnen de elektriciens van Precies Techniek B.V. u bij helpen. Plan een afspraak door te bellen naar 085 - 106 15 89 of vraag eerst een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een uitstekend functionerende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Almere?

Veiligheid en gebruiksgemak zijn de twee belangrijkste argumenten voor het vervangen van een groepenkast. Een gemiddelde groepenkast gaat tussen de 15 en 20 jaar mee. Met een groepenkast op leeftijd krijgt u sneller te maken met problemen en is het risico op een onveilige situatie groter.

Schakelaars die inbranden of een aardlekschakelaar die dienst weigert zijn niet ongewoon. Dat vergroot het risico op brandgevaar en kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar er kunnen meer dingen gebeuren.

Omdat de hoeveelheid elektrische apparaten maar blijft toenemen en ook steeds krachtiger worden krijgen gedateerde groepenkasten het moeilijk. Als er meerdere apparaten uit dezelfde groep tegelijkertijd worden gebruikt kan dat voor overbelasting zorgen. Wat er toe leidt dat er geregeld stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Almere?

Als er sprake is van overbelasting hoeft een groepenkast niet altijd vervangen te worden. Vaak is het uitbreiden van de bestaande groepenkast ook een mogelijkheid. In dat geval wordt er een groep of meerdere groepen toegevoegd.

Zo kan de stroom beter over de groepen worden verdeeld. En wanneer u elektronica in huis haalt die veel stroom verbruikt zoals een sauna of een jacuzzi krijgen deze een aparte groep. Hetzelfde is mogelijk wanneer u graag zou willen overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Alle panden en woningen hebben een groepenkast. Het is de plek waar de stroom binnenkomt en via verschillende groepen over het huis wordt verdeeld. Iedere groep levert zo stroom aan een bepaald gedeelte van het pand.

Als er in dezelfde groep gelijktijdig meerdere apparaten worden ingeschakeld kan dat resulteren in overbelasting. Als er sprake is van overbelasting of kortsluiting bij een specifieke groep schiet de groepstop uit. Of als dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is in zekere zin dus een veiligheidsmechanisme dat voorkomt dat er grote problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met Precies Techniek B.V. voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Almere

Wilt u de kans op een gevaarlijke situatie verkleinen door uw gedateerde groepenkast te laten vervangen? Of streeft u naar meer gebruiksgemak van uw elektrische apparaten door de groepenkast uit te laten breiden? In Almere kunt u terecht bij Precies Techniek B.V.. Bel 085 - 106 15 89 of vraag een offerte aan via het contactformulier.